DASHBOARD

Bee's camera

Monday, 7 October 2013

YESTERDAY won't comes again

Assalammualaikum, a big applause to me and to all the readers. ngeeehhhh apesal nak applause bagai???

ngeeeh, takde jang just nak buat lawak yg tak brapa nak lawak. Eh baru tersedar, skrg ni dah masuk bulan oktober dah kan and i baru muncul nak update entry. ehehe, bukan apa i bz sejak dua menjak ni. uruskan hal rumahtangga, eh cik Bee dah kawen ke? answer: yes belum!!

ok2 sebelum nak melalut yg bukan2, i nak cter kat korang2 semua pasal YESTERDAY. It's all about i going somewhere bla bla bla. u know what, i'm happy YESTERDAY happy not like as before. hihihi what the things that makes me happy? i dapat kuar g jelajah area kk (kota kinabalu city). ok bukan xpenah jelajah tpi jelajah i setakat certain area sje. kadang2 i malu tau sbb nama je duk sabah bertahun2 tpi bila ditnya dgn foreign ttg di mana tmpt2 ni ( smbil menunjuk maps area kk) i duk kate " errr sorry miss or mr. i don't know where exactly this place and i'm also don't know where i am just now''!! hahaha silap2 foreign tu yg gtau i nama tmpt i tgah berdiri (bukan skrg) miahahahaha.

YESTERDAY even only a day i can remember already the certain area around kk (jalan lintas, luyang, inanam, city mall) that i never go before hahahaha. Just now i can explore or easily to explore because i was staying at Kepayan, IPK sabah. i move here almost 2 months ago tpi yg sbenarnya i dah duduk sini 3years already ok (waktu study 3 taun kat UITM KK, sabah) tpi spanjang i duk2 kat cni tak pnah ada peluang nak g area2 ni. u know i'm only a student on that time who are never try to explore something new and i would regret it. bukan tak nak explore, there's have some reason why and why and why?? nak tau tak npe slama i duk kk 3years never known the whole area in kk... jawapannya adelah sbb faktor takut, kewangan, n tak dpt kebenaran keluar.

YESTERDAY my dad and i was planning to fill up the water (water that has been filtered) so means air tapisan yg dah kene tapis utk diisi ke dlm bottles. ade faham? ok nak promote sikit, kiteorg g isi air guna tapisan jenama ZHULIAN beyonds water ngeeehhh. Area nye kat inanam so kiteorg ambil jln shortcut dri tmpt tinggal kat kepayan nak ke inanam boleh lah lalu kat jalan  belakang nnti tembus ke jalan lintas n mesti limpas City Mall. i tak penah lgi jejakkan kaki ke City Mall n selama ni i cuma dgr je nama mall tu kene sebut2. Later on i akan pegi juga, bila tu belum tau lagi sbb i tgah bz skrg update blog miahahahahaha. (tunggu duit dlm poket cukup kot).

YESTERDAY why yesterday. sbb semalam tak sama dgn sebelumnya, semalam exploration bermula. n sgt happening, oh ye korang2 bukan setakat i jalan kat area jalan lintas, luyang, city mall bagai. i juga ada pegi kat area putatan. actually area Putatan i dah explore many times already, tpi semalam first time i g TAMU PUTATAN taw. ape yg best kat sne, boleh2 nye i terjumpa PUTU PIRING u. i'm glad hahahaa and a bit of excited sbb tu boleh dikatakan my peberet food klu balik peninsular. giler tak sodap, rasa dulu baru komen k. ok cter pasal tamu putatan, i dah agak lama tak rasa suasana tamu macm tu. klu dulu masa i duk Lahad Datu memg slalu ada tamu n tak juga slalu pegi tapi memg pernah merasai tamu and tau apa tu tamu. i tak tau la kalau tamu tu kene panngil uptown ke downtown ke bla bla bla yg penting Tamu tu best. kalau kat tamu ni slalu orang akan jual makanan mcm kuih-muih, soto, bakso, buah2an, syur2an, ikan2an hahahaha n macm2 lgi. memg pack vs compack la i semalam. dah la lepas dri jogging org pun duk pandang2 kasut color pink. (dorang heran why pakai kasut sukan, ada marathon ker) hahahaha. lantaklah makcik n pakcik yg penting boleh dikira i g explore tamu korang k. It was fun and more fun if i'm going with frens and other family. jalan dgn my dad bukan tak fun tapi u know la beliau2 ni akan ikut cara beliau2 n i ni belum beliau2 lgi, i masih anak dara yg cute jadi kene lah ada peneman yg cute + byk songeh baru la hidup FUN kan. setuju kata aje setuju tak yah nak sorok2 yer.

ermmm happy with yesterday but yesterday will not come again. so what's pass let it pass. So makes ur day even one day to be happening and make it legend ok. that's all about yesterday, any comments just comment if not it's ok coz i don't need ur money to pay hahahah. bye
                                   
                                                                                                                         xoxo, cik bee

2 comments:

  1. hehehe.... but the past can be the best moments kan.. but the reality is past is past :)

    ReplyDelete

hye komenlah sikit, sikit je pun tak pe. thanx dear