DASHBOARD

Bee's camera

Thursday, 10 October 2013

Berita Tergempar di Sabah!!!

Assalammualaikum n mat malam
Hye sume, dah makan malam tak @dah dinner??? ermm ade yg dah ade yg belum. hurmmm takpe2 yg sudah tu Alhamdulillah jgn mmbazir tau, yg belum tu pegi la isi peyutt tu n jgn duk kat dpn blog@lappy je memnjang hehehe. i dah makan jadi takpe la duk lame2 berblog!! hewhewhew

Ok tibe2 plak hari ni i nak share berita, well rumah yg i baru pindah ni takde tv that's why i can't watch any news from tv and i dpt berita ni pun drpd SINAR HARIAN yg share kat Facebook i. (follow la fb i : Nurul Bahiyyah Rosli) hey hey hey

hoii cptlah cter!!
ok2 sabau2 yer, erm entry utk mlm ni adalah pasal berita yg mengejutkan manusia2 di Sabah n Malaysia di mana berlakunya satu incident kemalangan kapal terbang "Mas Wings" yg terhempas di sebuah kampung  di Kudat kira2 pada pukul 2.45 petang tdi (lau tak silap waktu skitar mcm tu la). kapal terbang Mas Wings tu dikatakan membawa lebih kurang 16 penumpang dan 2 orang cedera Parah (Innalillahiwainnalillahirojiun)... untuk pengetahuan korang sume, i dah berkali2 naik kapal terbang Mas Wings ni which dari Lahad datu nak ke kota kinabalu then naik Mas (Malaysia Airlines) ke kuala Lumpur. tpi kalau dari Kota Kinabalu nak ke kudat memang tak pernah n ni first time i tau yg kat kudat tu ade airport tau hahahahhaha. (tak lawak da ,serius ni!)

Berita ni i dapat daripada Sinar harian (share dri FB). kalau nak tau lebih lanjut boleh lah cari kat sinar harian

Kesian kan nasib dorang, n i ada sbb taw knp nak post entry pasal incident nie.. sebabnye adalah tibe2 perasaan takut i membuak2 (maksudnye i masih ade iman). As i mention earlier, in the previous entry that i want to fly to KL on this nov because of the convocation that will be held at Uitm Shah Alam. hah ni yg buat i terketar2 ni. Nak ke kuala lumpur kene naik Aeroplane beb! takde keta api takde kereta takde bus, yg ade pun feri je lalu laut (klu tenggelam pada muke i) tpi nak berapa hari bru sampai (ade ke utk penumpang nak ke peninsular??) tak tau tak tau.... wehhhhh i nak konvo nieeeeeeeeee!hurrmmmm. i baru je cdg (huhahuhahuha) nak beli tiket kapal terbang, tpi maybe naik Air Asia sbb Mas mahal lah, lgipun Air Asia ade promo smpai 13okt nie (beli ye cpt2). eh2 promo plak!!! huhu Mas wings takde tau ke KL.

Lowest price seh..... tpi i tak bpe nak suke naik ni lah nseb engko murah!! (hebat tak i ckp sabah)
so promote2 juga tpi kene doa kan saudara2 kita tu yg kemalangan k. kalau dah takdir, engko nak lari ke mane tetap ajal n maut tu ditangan Allah S.W.T. Ingat tu yer sume!!! (ok ade rase dah kurang2 takut sikit lah, nmpaknye kenelah kuatkan semangat kerana Allah)

ok kat bawah my pic mase nak terbang guna Mas Wings (layanan diorang ok hapee)

hamboiii dgn muke tegang

nampak tak kapal Mas wings tu. Ni mase i nak blek lahad datu which i dri kuala lumpur (naik mas) then dri kota kinabalu (naik Mas wings).dengan megah nyer i smpat snap!!! soley soley.

ok lah ok lah, for ur info entry ni takde unsur nak memburukkan ke hape erk tpi sekadar cerite n berita utk disampaikan. manelah tahu ade org yg species mcm i ni yg tak tgok tv (sbb tak hade tv) dpt juge bace berita. yelah kut2 korang yg tgah bace ni kebetulan plak ade sedara mara yg terlibat dgn incident tu an, boleh la cpt2 g lawat ke hape ke!!! ok bebeh i nak rest dah ni so berita dah abeh!! see u next entry k

                                                                                                                                xoxo, Cik Bee










2 comments:

  1. In sha allah x de pape...
    pd pendapat nur naik flight mane2 pon sama risikonya.. tp tu la klu ajal kita time tu...naik la ape pon smp masa pergi jua... tol x??

    ReplyDelete
  2. hehehe betul2 tu Nur... klu dah takdir mcm tu kan.xpe berserah sje pada Allah Taala yg maha menentukan...kuatkan iman...heeee

    ReplyDelete

hye komenlah sikit, sikit je pun tak pe. thanx dear