DASHBOARD

Bee's camera

Saturday, 15 February 2014

Friend 4 eva!!

Assalammualaikum W.B.T

Good morning everyone...what are your feeling on this morning??
some people might be happy, sad, over happy, over sad?? hurmmmmm it's ok as long as u guys look cool!! (Thumbs up)

Hehehe aku nak duk citer pasal friend..ermm sapa sini yang langsung tiada kawan baik or kawan karib or lebih senang takda kawan langsung ler.... ada x ada x??? mustahil lah kan, mesti semua ada kawan. hehehe

Kawan itu penting??
kenapa aku kata sedemikian, sebab kawan ni tempat kita boleh kongsi sesuatu. contoh lah yer, mungkin korang semua ada masalah apa2 jenis masalah lah. hah korang boleh share dengan kawan korang tapi kena pandai pilih kawan juga and kalau nak cerita tu jangan lah terlalu details tapi cerita lah mana yang boleh memuaskan hati diri sendiri tu yer.

ciri-ciri kawan yang perlu ada..........

- Memang start kenal kawan tu, dia dah nampaj macam memahami orangnya
- tak suka sibuk hal orang lain tapi sudi mendengar luahan kawan
- kawan yang selalu memberi nasihat dan pandangan yang positif, tapi kalau ada kawan yang bagi negatif   kena tengok juga negatif macam mana sebab ada kawan bagi nasihat negatif sebab dia nak korang sedar bahawasanya pilihan yang korang buat tu kurang tepat (depends on the situation lah okay)
- kawan yang tak suka pengaruh melakukan benda2 yang negatif or tak elok lah kata orang kan
- kawan yang selalu ingat pada ajaran Allah, maklumlah zaman moden ni agak kurang ada spesis kawan macam nie kan. syukur Alhamdulillah kalau korang ada kawan macam ni.
- Kawan yang tak berkira and sentiasa ikhlas...
- kawan yang memang ada sifat penyayang, and korang kena selidik dulu background kawan korang tu k. maksud aku family dia macam mana (attitude). kalau korang tengok family dia mesra alam and sifat pun elok2 semua elok juga lah anak nya

hope ciri2 ni ada lah dalam diri kawan2 korang k, tak semua manusia perfect tapi usaha lah untuk terbaik. jangan menyesal sudah hari k

macam aku and kawan2 aku..mesra alam jer:



at Tanjung Aru, Kota kinabalu


Syira, Ain, me, ana


U.S

buat masa ini, aku rasa mereka ni lah yang terbaik...ada yang fun, pakar n pintar, blurrrr pun hade hahahaha.

Tuesday, 11 February 2014

Wordless wednesday

Assalammualaikum..

patutnye wordless wednesday tapi aku nak tambah ayat sikit aje k



i love u miss doraemon

ok stop n done !!
WORDLESS WEDNESDAY


Thursday, 6 February 2014

2014 buat aq senyum sokmo!!!

*Assalammualaikum wbt*

huahuahua aku gumbira sekali bila menjelang nya 2014 tapi ini bukan nak duk cerita pasal tahun baru sebab tahun baru dah lepas.... ni nak duk cerita pasal berita gembira yang membuatkan aku macam tak percaya aje.

hehehe.... sapa yang tak nak dapat peluang sambung study..aku nak yang lain pun mesti nak. Apa kata korang ??? lain orang lain hati dan kemahuannya.

30 Januari 2014 adalah tarikh keramat bagi semua lepasan graduan yang ingin melanjutkan pelajaran ke universiti Teknologi mara (UITM). pasti ada yang menangis kerana gembira dan ada yang menangis kerana sedih tak gembira... dan aku nak bagitau kat sini bahawasanya tarikh ini telah membuatkan semangat aku yang pernah hilang suatu ketika dahulu telah bangkit (terbuka biji mata seluas2 alam macam nak terkeluar pun hade). hehehe

dengan sukacitanya anda berjaya :


this is the things that i really can't believe but i must believe it. apa yang diimpikan dapat. here i go UITM shah Alam. dapat kos pun yang diimpikan juga Applied chemistry....

ok lerrr...this story to be continue ok!!!