DASHBOARD

Bee's camera

Saturday, 5 July 2014

Aku dan Sahabat!!

Assalammualaikum.....

hye uolls!! agak lama juga masa yang aku ambil untuk aku review blog aku ni.. dah berkurun aku tak jenguk2 Cikbee ni..ceciter ceciter!!!

ok2 tanpa membuang masa, aku just nak share beberapa story yang membuatkan aku terharu adanya sahabat yang aku paling rapat semester ni!!

Bukan calang2 punya kawan tau!!! budak lelaki lagi tuh!! seumur hidup aku, aku tak pernah n tak akan nak ada niat kawan dengan budak laki2..sebab aku benci sangat kat lelaki (itu dahulu kala). kawan yang aku dapat kali ni dia tersangat lah baik... sampai aku pun tak tau nak explain kebaikan dia...Tpi kalau annoying tu memg tetap ada!!! buat aku marah memang selalu tapi sebab dia kawan n selalu juga tolong aku..memang aku tak amek kisah pun!!!




ketika aku ada masalah, perkara pertama aku akan ingat Allah, kedua family aku n dia orang yang ketiga!! so kira top three juga lah.. heheeeee

aku harap persahabatan kami kekal sampai bila2.....n aku agak sedih n terharu sangat bila aku tau dia ada option untuk sambung tempat lain....
Persoalannya??? ada lagi kah kawan mcm ni???? sedih gila tapi aku kena redha n aku kena ingat dalam hidup ni perpisahan itu adalah pasti...PASTI!!!

kadang2 hidup aku sunyi tanpa sahabat aku ni...... dalam kelas aku akan 24hours duduk dekat dia....kat luar jalan pun mesti dengan dia..... kadang2 orang fikir.. "eh itu kah boyfriend engko" dan aku pun jawab.." kenapa???? tiap kali aku keluar dengan lelaki, boyfriend aku lah ya" hahhaa...
tapi aku tak amek kesah pun, sebab aku memang buat pekak jak apa orang nak cakap selagi benda itu tak betul.....uwahhhhhhhhhhh


dalam hidup ni susah nak dapat sahabat yang memahami.....and daripada pengalaman aku lah aku tak akan rapat dengan budak perempuan.
kenapa kah????
sebab emosi mereka melampau-lampau!!! kadang2 perlu juga kawan perempuan tapi tak akan serapat-rapatnya!!!!! pengalaman aku memang banyak kalau pasal sahabat...ada yang setia, ada yg buat2 setia, ada yg backstab!!! ni yang aku benci nie


Ok2 berbalik pada sahabat yang aku cerita sekarang!!! dia ni ramai pujaan hati dia..sebab yer aku mengaku dia memang handsome...dah handsome baik pula dengan perempuan!!! macam mana perempuan2 kat sini tak terpikat!! (nasib aku kuat iman)

dia lah orang yang selalu dengar bila aku ada masalah....... sampai aku tak malu nak citer semua masalah aku dengan dia...(harap dia boleh dipercayai) keraguan itu masih ada, sebab aku baru jak kenal dia untuk 5bulan ni!!! tapi insyaallah,,,, yang baik pasti dibalas baik!! thanks sahabat...aku nak kau tau aku tersangatlah sayangkan persahabatan kita ni!!!!!

moments2 aku dan sahabat aku!!



yang baju merah tu lah sahabat yang aku maksudkan

no 2 dari kiri



he is my bestfriend eva


peace!!

HARGAI LAH KAWAN ANDA SELAGI DIA MASIH DI SISI ANDA!!! sayang sahabat!!!

Saturday, 15 February 2014

Friend 4 eva!!

Assalammualaikum W.B.T

Good morning everyone...what are your feeling on this morning??
some people might be happy, sad, over happy, over sad?? hurmmmmm it's ok as long as u guys look cool!! (Thumbs up)

Hehehe aku nak duk citer pasal friend..ermm sapa sini yang langsung tiada kawan baik or kawan karib or lebih senang takda kawan langsung ler.... ada x ada x??? mustahil lah kan, mesti semua ada kawan. hehehe

Kawan itu penting??
kenapa aku kata sedemikian, sebab kawan ni tempat kita boleh kongsi sesuatu. contoh lah yer, mungkin korang semua ada masalah apa2 jenis masalah lah. hah korang boleh share dengan kawan korang tapi kena pandai pilih kawan juga and kalau nak cerita tu jangan lah terlalu details tapi cerita lah mana yang boleh memuaskan hati diri sendiri tu yer.

ciri-ciri kawan yang perlu ada..........

- Memang start kenal kawan tu, dia dah nampaj macam memahami orangnya
- tak suka sibuk hal orang lain tapi sudi mendengar luahan kawan
- kawan yang selalu memberi nasihat dan pandangan yang positif, tapi kalau ada kawan yang bagi negatif   kena tengok juga negatif macam mana sebab ada kawan bagi nasihat negatif sebab dia nak korang sedar bahawasanya pilihan yang korang buat tu kurang tepat (depends on the situation lah okay)
- kawan yang tak suka pengaruh melakukan benda2 yang negatif or tak elok lah kata orang kan
- kawan yang selalu ingat pada ajaran Allah, maklumlah zaman moden ni agak kurang ada spesis kawan macam nie kan. syukur Alhamdulillah kalau korang ada kawan macam ni.
- Kawan yang tak berkira and sentiasa ikhlas...
- kawan yang memang ada sifat penyayang, and korang kena selidik dulu background kawan korang tu k. maksud aku family dia macam mana (attitude). kalau korang tengok family dia mesra alam and sifat pun elok2 semua elok juga lah anak nya

hope ciri2 ni ada lah dalam diri kawan2 korang k, tak semua manusia perfect tapi usaha lah untuk terbaik. jangan menyesal sudah hari k

macam aku and kawan2 aku..mesra alam jer:



at Tanjung Aru, Kota kinabalu


Syira, Ain, me, ana


U.S

buat masa ini, aku rasa mereka ni lah yang terbaik...ada yang fun, pakar n pintar, blurrrr pun hade hahahaha.

Tuesday, 11 February 2014

Wordless wednesday

Assalammualaikum..

patutnye wordless wednesday tapi aku nak tambah ayat sikit aje k



i love u miss doraemon

ok stop n done !!
WORDLESS WEDNESDAY