DASHBOARD

Bee's camera

Wednesday, 22 January 2014

Kami Macam dah kenal 10tahun

Assalammualaikum, hye u alls!!! what did u think in this morning?? huhu Alhamdulillah rahmat Allah turun pagi-pagi. so best juga kalau berdoa waktu solat subuh pagi ni.... org kata Doa mudah dimakbulkan kalau kita berdoa ketika hari hujan....amin amin amin

hari ni aku nak update blog bersebab. sebab nya aku nak cerita pasal kawan-kawan yang aku baru kenal dari tempat kerja kat UMS recently lah. u know what, kiteorang macam dah lama kenal sebab everytime nak hang out mesti dengan diorang. wwwuuuuuu byk special pasal diorang ni tau.

mereka ini adalah golongan-golongan yang memahami isi hati kawan. mereka support dari belakang, cerita jak apa pun diorang tak akan bagi pandangan yang negatif!! fuhlamak mana nak cari kawan macam ni. mungkin sebab mereka berfikiran matang n dah agak berumur sedikit,..cewahhhh mature tu.

Honestly, i want to say that sangat jauh perbezaan kalau kita ada kawan waktu study and waktu kerja. tak percaya???? apa kata cuba cari kerja then dah jumpa kawan baru, u guys kenal-kenal lah dalam 2-3minggu. dapat bezakan tau..eh tak percaya. ok takpa suatu hari akan terbukti juga bahawasanya kata-kata ku bukan mimpi di siang hari heheehehe.

perbezaan waktu study, kita study bersama kawan-kawan, buat assignment pun bergroup mesti ada kawan. so waktu ingat nak study aje (makan, jalan ingat juga). Tapi kalau kerja pula ada sedikit fun lah, sebab kita tak perlu nak ingat fakta sangat n kebanyakan kemahiran. so tangan, kaki, badan, n otak yang bergerak. tapi tak semua kerja gitu ada certain lah.

apa yang best dengan diorang ni, tak kedekut. ala maklumlah dah bekerja mesti ada duit tapi tak juga kedekut kalau bab2 nak belanja kan. ikut turn lah spend2 tu..
kalau waktu study, seposen pun berkira. ala maklumlah study tak da duit, kalau ada pun mak bapak yang sponsor atau pinjaman PTPTN (tak payah nak temberang lah).

walaubagaimanapun, kita kena hargai sahabat kita walau buruk macam mana mereka sekalipun. mana lah tau satu hari kita susah diorang yang sudi datang tolong kita. So kawan kat mana2 pun tolonglah hargai. kalau tak jumpa pun keep in touch pun jadi lah. Sahabat itu penting sama macam family. mustahil kita dapat hidup di dunia ini tanpa orang lain, sangat mustahil. so renung2kan selamat beramal

na kongsi sikit gambar hang out kiteorang semalam:



Azran, ezzuan, wiwi





Artis kami Azran n wiwi





me n wiwi waiting for movie show (The lone survivor)




edit for them





roll model





perdana park at tanjung aru





3 of us



Monday, 20 January 2014

Big Applause n big congrated to me!!!

Assalammualaikum......
agak tenggelam juga aku dari dunia blog ini.. dan kini aku kembali wujud nak berceloteh sikit.
nak dikatakan sibuk, kebelakangan ni memang aku agak sibuk. Ala maklum lah 2 minggu lebih aku terikat dengan kontrak kerja.... kerja apa tu yer?? aku hanya menyandang jawatan yang biasa-biasa aja... Pembantu pengawas peperiksaan. Makan gaji juga cik kak oii.

mana ada kerja dalam dunia ni senang, nak jaga tandas pun payah tau!!! kerja aku ni nampak n dengar je senang, bila dah start nak buat payah cik kak oi!! kak Ton pun cabut.  kerja aku sepanjang kontrak ni, meround-round dari satu meja ke meja.. kalau barisan pendek takpa juga, ni sampai kaki aku duk layu. first week memang macam nak tumbang, tapi 2nd n 3rd week ada semangat sikit sebab dah biasa rasa penat.

Apa yang best dengan my job ni kan,,,, langsung tak jumpa dengan sang Matahari.. why??? pergi kerja seawal 5.30 a.m n balik kerja selewat jam 8.00 p.m... a lot of sacrifice i made u know. Bukan senang tau.. ingat kerja apa pun takda yang senang. So my advice for jobseekers kat luar sana, jangan cepat berputus asa. kalau dah dapat kerja tu tolonglah hargai...be discipline k!!! majikan suka dengan pekerja yang disiplin n silap2 cepat naik pangkat... jangan nak makan gaji buta jerr!!!!

So, i just want to say congrates to myself n a big Applause to me as i'm the one who can be more discipline in doing some work, hardworking, honest n patient. U guys mesti n kena ada sikap seperti ini... Not to be proud but being proud to myself hahahhaha....aisehmen sapa lagi nak puji kalau bukan diri sendiri!!! bluekkkkkkkkkkk miahahahahhaa.

Congrates dear Nurul


PPP UMS 2013/2014 sesi 1



the most craziest partner.....


SKTM for twice time....


when we were free...snap was the first thing to do


the girls....the girl in the middle is twin for my bff (yusee)


wanita melayu terakhir


fren PPP UMS..till we meet again