DASHBOARD

Bee's camera

Tuesday, 8 October 2013

Omurice Malaysia Vs Omurice Korea

Assalammualaikum & selamat petang u alls

Petang2 nie u alls buat ape erk?? mesti ade yg tgah otw balik dri keje, still kat dalam bilik darjah n still kuliah. hehehe, " ala owner blog ni plak buat ape erk??". wokey2 takpe la apa2 pun yg korang tgah buat tu, buat la dgn baik2 k. ari ni i nak cter sikit pasal Omurice ni!! tau x n pernah dgr x pasal mende ni.. pe ke bende tu? benda hidup ke benda mati?? aishhhh

Omurice ni adalah sejenis makanan yg boleh dikatakan mengenyangkan gak lah. i dpt tau pasal makanan ni pun sbb i tgok cter korea. erm klu u alls nak tau, i ni peminat no 1 korea tau. tak kesah lah sapa2 pun artis korea tu yg kanak2, dewasa (muda ke tua ke) semua i minat. Ok2 berbalik psal Omurice ni, i dpt tau dri stu drama korea yg boleh dikatakan MELETOP jug ler "Rooftop Prince" hah pernah tgok x nie? klu xpnah tgok tu g la cri n tgok yer. best jga lah cter ni tpi takleh percaya 100% sbb ade yg tak logik nyer.

Pagi tadi, i tibe2 dpt idea nak buat breakfast Omurice (ni menu breakfast pnye pasal la ni, asyik2 same je) n idea ni dtg lepas i tgok ulangan drama rooftop prince tu smlm wakakakaa..

Omurice Malaysia yg i buat pagi tadi... hee sos tu bertabur sikit

hurmmm dah kene jangkit nampaknye makanan korea ni kat Malaysia hewhewhew. tpi dlm cter tu, Omurice dia difference cket la dri yg i punye. i pun tak tau la rase Omurice korea ni mcm mane n i tak kesah pasal rase sbb Omurice yg i buat pagi tdi pun dah ckup sedap n mengeyangkan erghhkkk (sedawa) Alhamdulillah. so that's why entry ari ni Omurice Malaysia vs Omurice Korea.

Amacam nak cuba tak?? korang ikut je la resepi korang yg pnting sedap dirasa, klu i la kan i akan goreng nasi dulu n tak payah la byk sgt nasi tu, ikut lah berapa ramai yg nak makan, then goreng telur tu mcm goreng ala2 telur dadar ok ( Omelette). lepas tu korang masukkan lah nasi goreng tdi tu kat dalam telur ni. ikut korang la nak bungkus cam mane yer, klu i main lipat2 je mcm kat dlm pic ni hehehee. kalau nak buat Omorice ni n menjadi share2 la yer. mane lah tau korang punye resepi lain dri lain. ok

selamat mencuba n bye
               
                                                                                                                          xoxo, cik bee

3 comments:

  1. huishhh .. mesti sedap kan .. hehe :D

    ReplyDelete
  2. sedap... cuba la. kalau sye simple2 je tpi klu nak ikut resepi mcm ala2 korea lgi best sedap menjilat jari hehe :)

    ReplyDelete
  3. Omurice jepun kan? Bukan korea?

    ReplyDelete

hye komenlah sikit, sikit je pun tak pe. thanx dear