DASHBOARD

Bee's camera

Saturday, 15 February 2014

Friend 4 eva!!

Assalammualaikum W.B.T

Good morning everyone...what are your feeling on this morning??
some people might be happy, sad, over happy, over sad?? hurmmmmm it's ok as long as u guys look cool!! (Thumbs up)

Hehehe aku nak duk citer pasal friend..ermm sapa sini yang langsung tiada kawan baik or kawan karib or lebih senang takda kawan langsung ler.... ada x ada x??? mustahil lah kan, mesti semua ada kawan. hehehe

Kawan itu penting??
kenapa aku kata sedemikian, sebab kawan ni tempat kita boleh kongsi sesuatu. contoh lah yer, mungkin korang semua ada masalah apa2 jenis masalah lah. hah korang boleh share dengan kawan korang tapi kena pandai pilih kawan juga and kalau nak cerita tu jangan lah terlalu details tapi cerita lah mana yang boleh memuaskan hati diri sendiri tu yer.

ciri-ciri kawan yang perlu ada..........

- Memang start kenal kawan tu, dia dah nampaj macam memahami orangnya
- tak suka sibuk hal orang lain tapi sudi mendengar luahan kawan
- kawan yang selalu memberi nasihat dan pandangan yang positif, tapi kalau ada kawan yang bagi negatif   kena tengok juga negatif macam mana sebab ada kawan bagi nasihat negatif sebab dia nak korang sedar bahawasanya pilihan yang korang buat tu kurang tepat (depends on the situation lah okay)
- kawan yang tak suka pengaruh melakukan benda2 yang negatif or tak elok lah kata orang kan
- kawan yang selalu ingat pada ajaran Allah, maklumlah zaman moden ni agak kurang ada spesis kawan macam nie kan. syukur Alhamdulillah kalau korang ada kawan macam ni.
- Kawan yang tak berkira and sentiasa ikhlas...
- kawan yang memang ada sifat penyayang, and korang kena selidik dulu background kawan korang tu k. maksud aku family dia macam mana (attitude). kalau korang tengok family dia mesra alam and sifat pun elok2 semua elok juga lah anak nya

hope ciri2 ni ada lah dalam diri kawan2 korang k, tak semua manusia perfect tapi usaha lah untuk terbaik. jangan menyesal sudah hari k

macam aku and kawan2 aku..mesra alam jer:



at Tanjung Aru, Kota kinabalu


Syira, Ain, me, ana


U.S

buat masa ini, aku rasa mereka ni lah yang terbaik...ada yang fun, pakar n pintar, blurrrr pun hade hahahaha.

No comments:

Post a Comment

hye komenlah sikit, sikit je pun tak pe. thanx dear