DASHBOARD

Bee's camera

Tuesday, 26 November 2013

Officially i'm graduated for the first level

Assalammualaikum, hye u alls!!
nampaknya dah lama i tak jenguk blog ni, ini adalah kerana i busy dalam beberapa hari ni menghadiri majlis istiadat konvokesyen uitm kali ke-79 di uitm shah alam, dan disebabkan i duduk sabah so i kena amek beberapa hari cuti daripada update blog ni sebabnya i kena cari flight untuk dua orang pada tarikh yg sesuai untuk ke sana, so sbb tu lah i takda masa nak update2 ni. Line pun dah seciput....hewhewhew. and now i'm back nak kongsi cerita, pengalaman, suka duka n the moments with frens n fmily there.

i berangkat ke kuala lumpur pada 12nov lalu n pulang ke sabah di bawah bayu pada 21nov.... errrrr tem nak balik tu kan ada rasa sebak sikit la sbb dalam hati tak nak pulang!!!

ok2 meyyy sambung balik citer nak kongsi pengalaman sewaktu konvokesyen. errm konvokesyen Universiti Teknologi Mara kali ke-79 telah diadakan di Dewan Agung Tuanku Canselor n bagi kampus2 tertentu aje yg konvo kat situ. Mak aihhh, besau giler2 uitm shah alam ni. bukan besau ape ye... tpi luas seluas alam hahaa sampaikan i nak g dewan aje dah agak sesat sbb kiteorg men pusing2 walhal perlu jalan straight aje. susah nak explain lah, ape kata korang g study sna aje lah n tgok sendiri hahaha.

dalam schedule telah menyatakan kiteorg kene amek jubah pada tarikh ni 15nov... so alasan i ke sna awal sbb nak amek jubah ok n pada masa yg sama i dapat tiket murah. (Air Asia).

Kat bawah ni my pic n my frens masa nak amek jubah... kiteorang punya barisan tak terkata panjang nye macam anakonda kut!!



berpayung sebab cuaca agak panas (Puteri Lilin)


ni my ex-classmate but tetap di hati


my fren yg paling rapat masa study dulu..
Nurul Farhana


ni awal2 dah pakai jubah sbb nak amek gambar kat studio awal2 ngan kawan2


n this is me!!

kat atas ni the moments on 15nov with my frens. pada masa tu, i memberanikan diri naik tren sorang2 nak g batu 3 n kat sana my uncle akan amek i n hantar i ke Uitm shah Alam seksyen 7. tak jauh dah dari batu 3, 15minutes lerrrr. malam tu, uncle i tak dpt nak amek sbb ada hal so i tido kat hostel my fren aje lah. bila dah freedom ckit, mulalah kaki tu gatal nak berjalan.... apa lagi amek peluang la g lepak2 ngan member malam tu. tpi kiteorang g giant aje pun hahahahha.

ok2 lets continue for the real story of my convo... Tarikh n hari yg ditunggu2 telah pun tiba, tanggal 19 nov 2013 pada hari selasa merupakan tarikh yang amat bermakna dalam hidup i walaupun baru graduate pada level diploma sje tpi amat lah dihargai sbb agak terasa usaha selama ni waktu study.

pelbagai ragam, jenis manusia n lain2 yg boleh kite nampak sewaktu menghadiri istiadat konvokesyen ni. dengan sifat keriangan, bangga, semangat yg berkobar2 semuanye kuar. tpi i sgtlah neves sbb nak jumpa my Ayahanda yg tercinta. 

pengalaman sewaktu nak g konvo... erm pada waktu konvo tu i sidang pagi so kenalah beringat wahai rakan2 n saudara-saudari sekalian jgn lupa amek sarapan or breakfast tau sbb sgtlah lapar bila berada di dalam dewan yg sgt besar n luas. Majlis kiteorang dri jam 7.30 pagi till 12 pm tauuu....fuhhhhhh

pengalaman lain:

masa konvo kan kene baris tpi nak baris tu bukan suka2 tau sbb diorang ada sediakan no giliran tuk korang. selalunya giliran ni ikut huruf nama.. so sapa nama dia bermula dengan huruf A kat depan2 lah tpi sapa nama dia yg berhuruf Z hah takpayah cakap lah dah sah kat ujung la tempat anda. Lagi terseksa bila student berjumlah 2ribu lebih orang dalam satu sidang. Kiteorang tak penat tapi yg penat tu Naib Canselor kiteorang lah. Dia yg kena bagi sijil kat kiteorang. bukan sapa2, bukan mak ayah, bukan lecturer2 tpi Naib Canselor tau. tapi yang terharunya tu, dia akan sebut nama kiteorang tau..each of us. bangga ckit..puihhhhhhhh

ada lah juga sikit ketidaksopanan tapi tak tau jugalah benda ni sopan ke tak!! bila aje nama pelajar yg terakhir kene sebut, semua orang tiba2 riang, bersorak sekuat hati. i pun mula nak sorak tpi tak tau apa tujuan sorakan itu...bila dah loading agak lama sikit barulah i tau the reason.... heyy tak sopan lah depan naib canselor... nak tau apa sebabnya... ok nnti komen aje kite reply k! kalau dah tau diam2

n malas nak citer panjang lebar...sbb sape2 yg bakal or xlama lagi nak grade tu akan merasai jga pengalaman seperti yg i rase sekarang...sangat la berdebar2 n gumbira tidak terkata... k let see my pic along the convocation on 19th nov 2013

The convocation pic with frens



me with cute bouquet of flowers and teddy



on the background of Istiadat konvokesyen



with Ana n her teddy



with the scroll



she's my mum



iza, pyfa n me



me, sari n fatin



frens gathering n family



candid of us



this pic i like the most...... love u mum hugs n kiss mmmuah


there's the sad moments when i'm not gathering with the others fren... i don't know where they are at that time and difficult for me to find them coz of the thousands of people who were present on the istiadat.... so sad!!!!! but it's ok as long as i got the scroll and makes my family happy. thanx to my family especially my mum, dad n siblings those give a lot of support for me along of my study in uitm kampus kk, sabah. They are never stop to give an advice for me, sacrifice their time, money and other things for me.tq so much. only the Almighty might give feedback to all of u guys n i'll always pray for u n our blessing in life. Thanx









No comments:

Post a Comment

hye komenlah sikit, sikit je pun tak pe. thanx dear